0

Politikere på kant med velgerne.

Posted by admin on November 29, 2010 in Politikk, Samfunn |

I sommer gikk den en debatt i Sandefjord om hvorvidt kjeden JULA skulle få lov til å etablere seg på næringsområdet Pindsle utenfor Sandefjord sentrum.  Politikerene sa nei.  I dag leser vi i Sandefjord Blad at kjeden Jysk har fått klarsignal til å etablere seg i de samme lokalene.  Grunnen ??  Rådmannen mener at Jysk er mindre detaljhandel enn Jula


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politikerne i Sandefjord er kjent for sitt harde vern av detaljhandelen i Sentrum.  Sandefjord Handelstand står sterkt i byen og politikerene ønsker et levende sentrum bestående av handlende og småbutikker på gateplan.  Derfor godkjente de utvidelse av byens eneste kjøpesenter til å bli et stort moderne kjøpesenter for noen år siden.  Et senter som trekker de handlende ut fra småbutikkene og tvinger fler og fler til å legge ned eller flytte etter inn i kjøpesenteret.  Detter vet jeg av egen erfaring fordi både samboer og datter i huset her ber om å bli sluppet av ved kjøpesenteret når de skal til byen og handle og sjelden eller aldri et annet stedt i byen.  Og ofte gjør de hele handelen sin der.

Men så er det slik i Sandefjord at større kjeder ønsker å etablere seg utefor sentrum fordi de ønsker lett adkomst og gode parkeringsmuligheter hvor man kjøre helt til døra. Noe man ikke finner i sentrum.  I Sandefjord er det slik etablering på Pindsle straks utenfor sentrum.  Der finner men Elkjøp, Lefdahl, Biltema, Elprice, Tools, Teppesenter ved siden av en rekke bilforretninger.

I sommer ble det kjent at kjeden Jula ønsket å etablere seg i Sandefjord med betingelse av at de fikk etablere seg på Pindsle.  Som kjent trekker den ene butikkern kunder til den andre så det er ikke så rart at man ønsker å etablere seg der det allerde er etablert handel.  De kommunale folkevalgte politikerene behandlet saken og med Høyre i spissen ble det sagt et sterkt NEI til etablering av Jula på Pindsle.  Begrunnelsen vat at Jula's vareutvalgt ikke var tungt nok til å etablere seg utenfor sentrum.  Detaljhandel skulle som sagt være i sentrum for ikke å trekke folk ut fra byen. 
Når dette ble kjent gjennom media vakte det sterke reaksjoner fra innbygerne. Ingen kunne forstå argumentasjonen til de folkevalgte om at varer fra Jula var av en slik størrelse at man godt kunne parkere i sentrum og bære varene fra butikken til nærmeste parkeringshus.  Det var ikke slik folk kjente vareutvalget til Jula.  Folk var ganske høylydde i sine kommentarer og flere truet med å ikke gi sin stemme til Høyre ved neste valg.  Slaget var tapt og folk satt igjen med forrundring over at det var mulig å være så på kant med inbyggerne klare ønske og å få den store kjeden til Sandefjord for å generere arbeidsplasser og økt handel fra nabobyene til Sandefjord.
I dag kan vi lese i avisen at de samme folkevalgte gir klarsignal til at Jysk etablerer seg i de samme lokalene.  Man mener at vareutvalget til Jysk gir grunn til etablering utenfor sentrum mens Jula altså ikke gjorde det.  Jysk selger noe møbler ( flatpakket) og madrasser,  men i hovedsak er det dyner, puter, duker, håndkle, husholdnings- og interiørartikler.
Jula selger også småvarer som lyspærer, lett verktøy, tegnesaker og lignende men de har også store båndsager, dusjkabinetter, tyngre verktøy og mye annet av tyngre produkter.
Når det at Jysk fikk ja til noe som Jula tidligere i år fikk nei resulterte det igjen til sterke reaksjoner fra innbyggerne.  Folk er vantro og skjønner ikke hva som skjer. Andre ser det komiske i det og kaller det typiskt Sandefjord. Noen er sinte og truer med å gi sin stemme til et annet parti

Her snakker vi om lokale politikere som er helt på kant med byens befolkning.
Og ikke nok med det, men som også tydeligvis har tenkt å lukke ørere og øyne for folkemeningen og la sin arroganse være de signalene de ønsker å gi.  Makt-arroganse og helt i utakt med hva folket ønsker.  Politikerne er valgt for å tjene folket og forvalgte våre felles ressurser til alles beste.  En union stemmer fra befolkningen om at de folkevalgte handler feil ser helt ut til å prelle av.
Det er synd for oss som bor her at de vi har valgt til å forvalte makten ikke lytter mer til de som faktisk er årsaken til at de sitter i den posisjonen de sitter i.

La politikerne få høre DIN stemmer og vi det ved neste kommunevalg.
Vi får de politikerne vi fortjener.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2009-2020 Petters refleksjoner All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.